De Monsanto® a photographic investigation opstelling op de vierde verdieping van het Fotomuseum in Antwerpen had ik gelukkig voor mij alleen. Een flashback naar mijn bezoek aan het Hiroshima memorial museum waar de blikken van schoolkinderen gefocust op die waarschijnlijk Amerikaanse westerse, toen nog, jonge man me deden wegvluchten. Opnieuw had ik, met mijn 25 jaar Dow chemicals verleden, de indruk dat ik de Agent Orange boven Vietnam had gedropt. Je komt binnen en verlaat de zaal via een reeks vintage reclame pamfletten die je de tweede keer met een heel andere gemoedsgesteldheid bekijkt. Het andere materiaal is misschien wel erg éénzijdig maar niet te min schokkend confronterend. Door de PCBs en Glyfosaat tragiek zag ik nog de Asselin foto artistiek, de (genetische) manipulatie van de boeren en de door winstbejag gemiste kans om hongersnood uit de wereld te bannen deden me kokhalzen. 

FOMU Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen 9/3/18 – 10/6/18