Fine Art Print Fair IFPDA NY

De 27steFine Art Print Fair vond voor de tweede maal plaats in het prestigieuse Javits Center nabij de bouwput van de Hudson Yards en het eindpunt van het immer populaire High Line wandelpad. De beurs is opgebouwd in een dubbele “T” vorm. De ongeveer 75 standhouders showcasen het beste van de vaak neerbuigend bekeken kunst van de “print”. Het overgrote deel van de te koop aangeboden werken zijn van hedendaagse kunstenaars met uitzondering van enkele oude Japanse prints, een Picasso solo en wat historisch US materiaal. De helft van deelnemende galerijen zijn of in NY of London gebaseerd en focussen grotendeels op de gevestigde waarden. Overdosis aan Kelly Ellsworth, Sol Lewitt, Damien Hirst en vooral Bruce Nauman. Het selectie comite van de IFPDA zou hier rekening mee mogen houden en meer ruimte voorzien voor opkomend talent. Een absolute ontdekking was de jonge Argentijnse Analia Saban;  Pakistani Huma Bhabba; de verfrissende portfolio van de nochtans gerenommeerde NYse galerij Two Palms (Cameron Jamie; David Row;…); de erg populaire glamour prints van Miles Aldridge en mijn favoriete hedendaagse kunstenaar Jordi Alcaraz. Deze laatste, samen met Saban en Aldridge vindt U vanaf nu dan ook terug in de Artsmart portfolio!